CityDepot start in Brugge

Redactie KW

CityDepot, specialist in ‘slimme stadsdistributie’ die reeds actief is in Hasselt, Brussel, Gent en Antwerpen, heeft zijn vestiging in Loppem geopend voor een duurzame bevoorrading van de Brugse binnenstad.

De volledige historische binnenstad van Brugge is erkend als UNESCO-Werelderfgoed. De dagelijkse toestroom aan grote en vervuilende trucks voor de levering van goederen aan handelaars vormt een smet op de unieke beleving in de West-Vlaamse hoofdstad. CityDepot zorgt er volgens CEO Marc Schepers met zijn model voor stedelijke distributie voor dat de historische binnenstad vanaf vandaag weer een stukje verkeersluwer wordt.

Het stadsbestuur van Brugge is reeds enige tijd overtuigd van de waarde van CityDepot. Een slim stadsdistributienetwerk biedt belangrijke voordelen voor alle betrokken partijen, zo bevestigde het schepencollege eerder dit jaar. Burgemeester Renaat Landuyt: “In ons beleidsplan hebben we mobiliteit, milieu en leefbaarheid als absolute prioriteiten naar voren geschoven. De komst van CityDepot zet dit streven kracht bij: het zware vrachtverkeer wordt uit onze binnenstad geweerd, we krijgen minder lawaaihinder en het klimaat wordt ontzien door een sterk verminderde luchtvervuiling. Dit maakt het leven in onze stad nog een stuk aangenamer en gezonder.”

Mobiliteit

Frederik Serruys, directeur van UNIZO West-Vlaanderen, vult aan: “Mobiliteit is vaak een van de sleutels naar leefbare handelskernen. Een belangrijke uitdaging voor de toekomst. Handelskernen komen immers steeds meer onder druk te staan, met alle gevolgen van dien voor de betrokken handelaars. We moeten dus op zoek naar innovatieve manieren om leefbare handelskernen en een vlotte mobiliteit met elkaar te verzoenen. De idee van de slimme distributie via CityDepot is hierbij een belangrijke mogelijkheid. We zijn blij dat de stad Brugge hierin wenst mee te stappen, maar we kijken ook uit naar de praktisch uitwerking. In 2011 won Hasselt met het pilootproject CityDepot de UNIZO-prijs voor ondernemersvriendelijke gemeente. Hopelijk gaat stad Brugge hen, met en dankzij CityDepot, achterna.”

Klanten

CityDepot gaat voor zijn activiteiten in Brugge en omgeving een samenwerking aan met logistiek dienstverlener Transport Gheeraert. CityDepot neemt zijn intrek in het opslagcentrum van Transport Gheeraert in Brugge/Loppem (Autobaan 10). Van hieruit kan niet enkel het centrum van Brugge vlot worden bevoorraad, maar wordt ook een opening gemaakt naar leveringen op de as van Oostende over Blankenberge tot in Knokke-Heist.

Marc Schepers, CEO van CityDepot: “We beschikken over een uitgebreide klantenportefeuille van vervoerders en groothandels die gebruikmaken van onze diensten. We reiken ook de hand naar lokale bedrijven die actief zijn in stedelijke distributie. We zijn een platform waarop we verschillende bedrijven uitnodigen om samen te werken.” CityDepot levert goederen veilig, gebundeld en duurzaam in de binnenstad, onder andere met elektrische voertuigen. CityDepot biedt bovendien bijkomende diensten aan, zoals de retour van glas, het verzenden van postpakketten en oplossingen op het vlak van e-commerce voor bedrijven en ondernemers. (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier