CD&V Tielt : “Stadsbestuur behandelt adviesraden respectloos”

Het volledige interieur van het cultuurcentrum Gildhof zou worden vernieuwd. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

CD&V vindt dat leden van de raad van bestuur van het Gildhof en van het Bewonersplatforum van Schuiferskapelle koud ‘gepakt’ zijn. “Men weet hen te vinden als het hen goed uitkomt”, zegt CD&V’er Hilde Decoene.

Op de gemeenteraad van komende donderdag hekelt de oppositiepartij CD&V nogmaals de gebrekkige communicatie van het stadsbestuur. “De schepen deelde op de raad van bestuur van het Gildhof mee dat er nog geen beslissing was over de renovatie/herstelling van het interieur van het Gildhof. Ruim een dag later lezen we de plannen wel in de media”, aldus CD&V’er Hilde Decoene.

“De leden van de raad van bestuur van het Gildhof werden zonder respect behandeld. Voor het formuleren van advies (over het nieuwe personeelskader) weet men ons wel te vinden, dit komt hen goed uit. Het is overigens de tweede keer dat de leden van de raad van bestuur van het Gildhof in de wind worden gezet. Hoog tijd dat men de werking van adviesorganen, bewonersvergaderingen en raden van bestuur van de stad wél respecteert.”

Slag in het gezicht van Kapellenaren

Een zelfde geluid bij leden van het Bewonersplatform Schuiferskapelle. “Het stuit ons als Kappelenaars tegen de borst dat we nooit gehoord zijn over de herinrichting van de groenzone Drie Wilgen. Het is de enige groen long in ons dorp. Het is een slag in het gezicht van alle leden van het bewonersplatform, waarvan ik ontussen al tien jaar voorzitter ben”, zegt Klaas Carrette, sinds enige tijd ook voorzitter van CD&V Tielt. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier