Bruggelingen omarmen het toerisme

© Benny Proot
Stefan Vankerkhoven

70% van de Bruggelingen vinden dat de voordelen van het toerisme in de stad ruimschoots opwegen tegen de nadelen. Meer dan acht op tien bewoners zegt fiere Bruggelingen te zijn.

Toerisme Vlaanderen voerde op vraag van minister Ben Weyts een online bewonersonderzoek uit bij 1.248 Bruggelingen. Hieruit blijkt dat 90% van de Bruggelingen willen dat hun stad absoluut een toeristische topbestemming blijft.

In tegenstelling tot de bewoners van Barcelona, Venetië en Amsterdam zijn de Bruggelingen de toeristen niet beu. Nochtans verwelkomt Brugge jaarlijkse 8 miljoen bezoekers. Dat zijn gemiddeld 126 bezoekers per 100 inwoners van de binnenstad per dag. Uit de enquête blijkt dat de Bruggelingen het toerisme omarmen en dat de draagkracht van Brugge nog niet overschreden is.

Minister Ben Weyts wil dan ook graag blijven investeren in de toeristische aantrekkingskracht van Brugge : “De bewoners beseffen dat toerisme een groeimotor is voor de lokale economie.” Burgemeester Renaat Landuyt wil wel het dagtoerisme blijven concentreren in de gouden driehoek en het stille Brugge voorbehouden voor de meerwaarde bezoekers die enkele dagen in Brugge verblijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier