Broer Jens en zus Lize uit Diksmuide maken moelleux

Jozefien Eggermont

De beste recepten van West-Vlaanderen verzamelen, dat is de missie van Jozefien Eggermont. Zoals de chocolademoelleux van Jens en Lize Hauspie uit Diksmuide.

Jens (11) en Lize (12) maken samen de chocolademoelleux, het recept kregen ze van hun oudere broer Niels. “Een moelleux lijkt misschien moeilijk, maar eigenlijk valt dat best mee als je het wat in de vingers hebt”, vinden ze.

Lize staat graag in de keuken. “Ik maak heel graag dessertjes, want die eet ik ook het liefst”, lacht ze. “Meestal help ik met mama in de keuken tijdens de vakanties. Op school zou ik eigenlijk ook graag kookles krijgen, maar dat doen we niet.”

Broer Jens en zus Lize uit Diksmuide maken moelleux

RECEPT

voor twee stuks

INGREDIENTEN

– 150 gram pure chocolade

– 100 gram gezouten boter

– 2 eieren

– 2 eierdooiers

– 120 gram suiker

– 50 gram zelfrijzende bloem

– papieren vormpjes

WERKWIJZE

Verwarm de oven voor op 210°C. Vet de vormpjes in met een beetje boter.

Smelt de chocolade en boter au bain marie. Laat het mengsel achteraf licht afkoelen.

Klop in een kom of een glazen maatbeker de eieren en de eierdooiers luchtig op.

Meng beide massa’s samen en giet in de vormpjes. Doe de vormpjes niet boordevol.

Gebruik je papieren wegwerpvormpjes zoals in dit recept, mag de moelleux 12 minuten in de oven. Kies je voor gewone vormen, dan mogen ze langer in de oven en kies je voor 15 minuten. Hou je oven tijdens het bakken in de gaten. De moelleux is perfect als de buitenkant stevig is en er binnenin een zachte massa uitloopt bij het opensnijden.