Bart Tommelein breekt hiel bij val op fietsvakantie in Dordogne

Redactie KW

Vlaams minister Bart Tommelein verbrijzelde woensdag zijn linkerhiel bij een val van de trap tijdens een fietsvakantie met vrienden in de Dordogne. Hij loopt nu op blauwe krukken. “Ik had de keuze tussen blauwe en rode en moest niet lang nadenken”, lacht hij.

“Elk jaar ga ik met enkele vrienden op fietsvakantie, dit keer naar de Dordogne”, vertelt de Oostendenaar. “Alles liep prachtig en perfect, de conditie was uitstekend en na een rit van meer dan 90 km kwamen we thuis en ging ik douchen. Ik stapte de trap op met te veel ineens in mijn handen, er viel iets uit mijn handen en ik viel van de trap, met mijn volle gewicht op mijn linkerhiel. Die hiel is gebroken op verschillende plaatsen, verbrijzeld eigenlijk.”

“Ik werd hier verzorgd en we namen contact op met de dokters in Oostende, die de foto’s al hebben bekeken. De hiel zal tien dagen moeten ontzwellen alvorens er geopereerd kan worden. De operatie is gepland voor 21 augustus in Oostende. Ik ben nu nog in Frankrijk. We moesten beslissen of ik gerepatrieerd zou worden of niet, maar Sarah (zijn vrouw, red.) is met de kindjes op weg naar hier. De vakantie was voor een stuk met de vrienden en voor een stuk met het gezin. Als ik nu naar huis terugkeer, valt ook de vakantie van het gezin in het water. En de pijn is even groot, of ik nu hier ben of in Oostende.”

“Anders voorgesteld”

“Ik had me deze vakantie anders voorgesteld”, zucht minister Tommelein. “Na een redelijk zwaar jaar had ik hier echt naar uitgekeken. Het was zo goed begonnen en ik heb zo goed opgelet met de fiets. Voorzichtig zijn in de afdalingen, geen zottigheden… en dan gebeurt dit. Maar een ongeval is altijd dom hé. Ik zal nu drie maanden moeten revalideren. Ik kreeg de keuze tussen blauwe en rode krukken en koos uiteraard voor blauwe. En Sarah is onderweg met de rolstoel. Dit is niet leuk, maar optimism is a moral duty. Alles heeft zijn voordeel: ik heb nu tijd om te lezen en om met de kinderen bezig te zijn. Maar ik had het liever anders gezien.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier