Axelle Bellaert traint in de bergen: “De Col du Galibier was toch wel redelijk lastig”

Axelle Bellaert. (Foto Belga) © BELGA
Redactie KW

Veldrijdster Axelle Bellaert is volop bezig met haar voorbereiding op de nieuwe cyclocrosswinter. De 21-jarige uit Stalhille trainde de afgelopen week in de Vogezen en de Alpen. “Ik hoop opnieuw de nationale selectie te halen op het EK en het WK.”

Voorlopig reed Axelle Bellaert dit seizoen vier wegwedstrijden en een drietal mountainbikeraces. Wellicht zullen daar niet veel wedstrijden meer bijkomen. “Ik ga gewoon liever vier uur stevig trainen dan dat ik bijvoorbeeld twee uur koers. Kleine stages en uitstapjes zijn meer mijn ding. In augustus zal ik nog twee wedstrijden rijden. Mijn doel is een beetje meekoersen, maar vooral uitrijden. Daarna volgen nog twee weken met stages in Oudenaarde en Nederland.”

“Het is de eerste keer dat ik daar gereden heb. Vraag me dus niet de namen van alle cols, want dat weet ik niet”

De afgelopen week hield de renster van Vondelmolen CX Team onverwachts zelfs al een klimstage. “Last minute besloot ik om met mijn ouders naar de Vogezen en de Alpen te trekken. Het is de eerste keer dat ik daar gereden heb. Vraag me dus niet de namen van alle cols, want dat weet ik niet. (lacht) Maar de Col du Télégraphe en de Col du Galibier waren wel redelijk lastig.” Haar vormpeil kan de belofte uit Stalhille moeilijk inschatten. “Ik kan mijn trainingen goed afwerken, daar ben ik blij om. Ook in de bergen heb ik mijn uren kunnen doen. Dat ging dus zeker vlot. Het was wel jammer dat ik alle trainingen alleen moest afwerken, dat is soms toch ambetant.”

Kampioenschappen

Vorige winter mocht Bellaert bij de beloften haar debuut maken op het Europees en wereldkampioenschap. Begin november op het EK in het Nederlandse Rosmalen en begin februari op het WK in het Deense Bogense wil ze uiteraard opnieuw van de partij zijn. “De ervaring die ik daar opgedaan heb, is enorm. Ik wil er dus als laatstejaarsbelofte heel graag opnieuw bij zijn op die kampioenschappen. Een selectie voor de wereldbeker zou ook mooi meegenomen zijn, maar dat zien we dan wel. Het BK in Kruibeke is natuurlijk ook een doel.”

“Ik was redelijk tevreden over vorige winter, maar wil toch beter doen”

Ten slotte wil Axelle dit seizoen vooral een stap hogerop zetten. “Ik was redelijk tevreden over vorige winter, maar wil toch beter doen. Ik heb vorig jaar toch altijd gedacht dat het nog iets beter kon. Eigenlijk maakte ik veel foutjes, bijvoorbeeld in de bandenkeuze. Ook mijn plaatsing kan echt wel beter. Ik ben nu meer bezig met die dingen en hoop dus dat ik op dat vlak nog progressie maken.” (ACL)