vanop het Gala Westsprint 2016 & IJzeren Briek

vanop het Gala Westsprint 2016 & IJzeren Briek

WestsprintWe gaan vanavond live vanuit Schiervelde in Roeselare voor het jaarlijkse Gala Westsprint waar we de laureaten van onze West-Vlaams regelmatigheidscriterium huldigen. Hier kan je het allemaal live volgen. Ook de IJzeren Briek wordt vanavond uitgereikt: een jury, onze lezers én de profs zelf konden de voorbije dagen de beste West-Vlaamse wielrenner van 2016 kiezen.Podium voor Iserbyt, ereplaatsen voor Peirens, Bekaert, Debeir, Kuypers en Cleppe

Podium voor Iserbyt, ereplaatsen voor Peirens, Bekaert, Debeir, Kuypers en Cleppe

WielrennenDe jeugdcrossen in Ruddervoorde leverden slecht één podiumplaats voor West-Vlaanderen op. Bij de beloften moest Eli Iserbyt uit Bavikhove na een vinnig duel enkel Quinten Hermans voor zich dulden. Er vielen wel enkele knappe ereplaatsen te noteren van Yente Peirens uit Desselgem, Yentl Bekaert uit Passendale, Arno Debeir uit Torhout en Nicolas Cleppe uit Ingelmunster.


Wie treedt in de voetsporen van Nicky Degrendele, Jolien D'hoore en Lotte Kopecky?

Wie treedt in de voetsporen van Nicky Degrendele, Jolien D'hoore en Lotte Kopecky?

WielrennenDe Belgische pistiers zijn momenteel hot. Afgelopen weekend waren onze landgenoten goed voor zes medailles op het Europees kampioenschap op de piste in Saint-Quentin-en-Yvelines. Vier daarvan waren van vrouwelijke makelij: Jolien D'hoore, Lotte Kopecky en onze Nicky Degrendele. Zaterdag zijn de drie dames te bewonderen op de piste in Gent.


Nog meer blikvangers in Izegem Koers

Nog meer blikvangers in Izegem Koers

WielrennenDonderdag vindt Izegem Koers plaats, één van de blikvangers van het Belgische kermiskoerscircuit. Nadat eerder al Sep Vanmarcke was aangekondigd, zullen nog meer West-Vlaamse profs aan de start verschijnen. Onder meer Guillaume Van Keirsbulck en Zico Waeytens zullen er morgen bij zijn op het officiële PK voor profs.


We zullen in de Vuelta een gemotiveerde Meersman zien

We zullen in de Vuelta een gemotiveerde Meersman zien

WielrennenMorgen (zaterdag) trekt de 71ste editie van de Vuelta zich op gang. Bij de deelnemers ook vijf West-Vlamingen. Vooral Gianni Meersman probeert op Spaanse wegen de komende drie weken een hiaat in zijn palmares op te vullen: een ritzege in een grote ronde boeken


Nikolas Maes trekt naar Lotto-Soudal

Nikolas Maes trekt naar Lotto-Soudal

WielrennenEen opvallende transfer in het wielerpeloton: Nikolas Maes (30) trekt na zeven jaar de deur dicht bij Etixx-Quick.Step en Patrick Lefevere en rijdt vanaf volgend seizoen voor Lotto-Soudal. De naar Oost-Vlaanderen uitgeweken Otegemnaar tekende een contract van twee jaar bij de troepen van Marc Sergeant.


Sep Vanmarcke naar Cannondale-Drapac

Sep Vanmarcke naar Cannondale-Drapac

WielrennenDe kogel is door de kerk: Sep Vanmarcke rijdt vanaf volgend seizoen voor het Amerikaanse Cannondale-Drapac. De 28-jarige Anzegemnaar verlaat Team LottoNL-Jumbo en keert terug naar de ploeg waarvoor hij in 2011 en 2012 reed, toen weliswaar nog onder de naam Garmin.West-Vlaamse reacties na het BK

West-Vlaamse reacties na het BK

WielrennenDe West-Vlaamse renners speelden geen hoofdrol in het BK. Jelle Wallays, Nikolas Maes en Jens Keukeleire zaten wel mee in de vroege vlucht. In de finale toonden Julien Vermote en Stijn Devolder zich.Zes nieuwe West-Vlaamse aspirantenkampioenen

Zes nieuwe West-Vlaamse aspirantenkampioenen

WielrennenVandaag vonden in Waregem de provinciale kampioenschappen op de weg voor aspiranten plaats. Bij de jongens gingen Noah Verstichele uit Ooigem, Jens Vancauwenberghe uit Bellegem en Rune Thoré uit Reningelst met goud aan de haal, terwijl bij de meisjes Margot Rottiers uit Heule, Julie Hendrickx uit Bredene en Femke De Wispelaere uit Sint-Joris-Beernem een West-Vlaamse kampioenentrui mochten omgorden.

Jens Vandenbogaerde zet puntjes op de i

Jens Vandenbogaerde zet puntjes op de i

WielrennenJens Vandenbogaerde uit Zwevegem heeft zich in Dentergem tot de nieuwe West-Vlaamse kampioen op de weg bij de elite zonder contract gekroond. De renner van Superano Ham-Isorex-Tarteletto ging Gianni Marchand en de plaatselijke Niels Nachtergaele vooraf.


West-Vlaams goud voor Stan Dewulf

West-Vlaams goud voor Stan Dewulf

WielrennenStan Dewulf uit Stavele heeft zich in Rollegem tot de nieuwe West-Vlaamse kampioen op de weg bij de beloften gekroond. De renner van Lotto-Soudal U23 ging na een spannende wedstrijd Matthias Vandewalle en Tuur Deprez vooraf.


Jelle Wallays start toch in de Ronde

Jelle Wallays start toch in de Ronde

WielrennenJelle Wallays uit Staden start zondag dan toch in de Ronde van Vlaanderen. Hij vervangt bij Lotto-Soudal de zieke Sean De Bie. Wallays was door twee valpartijen de voorbije weken zelf op de sukkel.


Timothy Dupont eet pannenkoeken met onze wielerredacteur... en wint Nokere Koerse

Timothy Dupont eet pannenkoeken met onze wielerredacteur... en wint Nokere Koerse

WielrennenTimothy Dupont heeft Nokere Koerse op zijn naam geschreven. In een sprint bergop op kasseien liet hij de Noor Kristoffer Halvorsen en de Nederlander Dylan Groenewegen achter zich. Opmerkelijk: maandag gingen Timothy en ploegmaat Joeri Calleeuw nog uitgebreid pannenkoeken eten met onze wielerredacteur. Het bijbehorende interview leest u vrijdag in Krant van West-Vlaanderen.