herbeleef hier de gemeenteraad van Diksmuide

herbeleef hier de gemeenteraad van Diksmuide

DiksmuideFlink wat wegenwerken op de agenda van de gemeenteraad van Diksmuide, vanavond. Bijvoorbeeld de heraanleg van de Bortierlaan en een stuk van de Stationsstraat. Voor de materiaalkeuze wordt rekening gehouden met het masterplan Grote Markt en omgeving. Zo zal de rijweg in de Bortierlaan voorzien worden in uitgewassen beton en de voetpadzones zullen in dezelfde natuursteenverharding zijn als in de Generaal Baron Jacquesstraat en delen van de Grote Markt. In de Bortierlaan komt er aan één zijde een dubbelrichtingsfietspad.De ontploffing van de IJzertoren: 70 jaar na de aanslag

De ontploffing van de IJzertoren: 70 jaar na de aanslag

DiksmuideOp zaterdag 16 maart 1946 omstreeks 2.15 uur spatte in Kaaskerke bij Diksmuide met een enorme ontploffing de eerste IJzertoren uiteen. "Door de explosie werd de kruiskop opgetild, barstten de pijlers open en stortte het kruis ertussen in neer", zei de veldwachter van Kaaskerke Valère Sansen later tegen journalist en auteur Willy Moons uit Wulpen.
herbeleef hier de gemeenteraad Diksmuide: sportpark De Pluimen krijgt kunstgrasterrein

herbeleef hier de gemeenteraad Diksmuide: sportpark De Pluimen krijgt kunstgrasterrein

De gemeenteraad van Diksmuide heeft de aanleg van een kunstgrasterrein op het Sportpark De Pluimen goedgekeurd. In de conceptstudie komt de parking voor het volledige sportpark op het voetbalterrein dichtst bij de sporthal. Omdat de bespelingscapaciteit van een kunstgrasterrein hoger is dan van een terrein met natuurgras, kunnen er 2 terreinen in 1 geïntegreerd worden.

Herbeleef de gemeenteraad van Diksmuide

Herbeleef de gemeenteraad van Diksmuide

DiksmuideMaandagavond vergaderde de gemeenteraad van Diksmuide in het dienstencentrum Ten Patershove. Belangrijke punten op de agenda waren het meerjarenplan 2014-2019 en het budget 2016.