Joppe Degrijse uit Diksmuide maakt acteerdebuut in 'Als de dijken breken'

Joppe Degrijse uit Diksmuide maakt acteerdebuut in 'Als de dijken breken'

DiksmuideZaterdag 5 november zal het een drukte van jewelste zijn ten huize Degrijse-Aneca in de Grauwe Broederstraat in Diksmuide. De hele familie komt er samen om het acteerdebuut van zoon Joppe te bekijken. Hij speelt Kevin in 'Als de dijken breken'. "Het was best wel een avontuur", lacht hij.


Natacha De Craemer op Mauritius: "Het paradijs is niets voor mij"

Natacha De Craemer op Mauritius: "Het paradijs is niets voor mij"

KoksijdeParelwitte stranden, een helderblauwe zee en prachtige natuur... Mauritius is het paradijs op aarde. "Dit paradijs is echter niets voor mij. Mijn roots blijven aan me trekken", vertelt Natacha De Craemer, die 21 jaar geleden van Koksijde naar het eiland in de Indische Oceaan verhuisde.


Herbeleef de provincieraad : oprichting van Provinciaal Platform Volwassenenonderwijs

Herbeleef de provincieraad : oprichting van Provinciaal Platform Volwassenenonderwijs

BruggeZowel het Provinciaal Platform Volwassenenonderwijs (PPVWO) als het Provinciaal Strategisch Overlegformum Levenslang en Levensbreed Leren (PSOLL) worden vannamiddag boven de doopvont gehouden. Hiermee wordt nieuw leven gegeven aan een initiatief dat in 2012 al door onderwijsgedeputeerde Gunter Pertry was opgestart, maar als gevolg van wijzigingen in het landschap van het volwassenenonderwijs op een laag pitje was beland.Herbeleef de provincieraad : provincie koopt grond aan voor domein Koolhofput

Herbeleef de provincieraad : provincie koopt grond aan voor domein Koolhofput

BruggeDonderdag zetten de provincieraadsleden het licht op groen voor de aankoop van 1,75 ha grond naast vakantiehoeve Rietveld in Nieuwpoort. Bedoeling is van op dit terrein drie grote poelen te graven die in verbinding zullen staan met de Koolhofput, die nu al deel uitmaakt van de provinciale groene as 'Frontzate'. De plannen kaderen in de intentie om de Koolhofput vanaf 2017 uit te bouwen als volwaardig provinciedomein.HERBELEEF de provincieraad: provinciedomeinen worden uitgebreid

HERBELEEF de provincieraad: provinciedomeinen worden uitgebreid

BruggeOm 14 uur komt de provincieraad bijeen. Op de karig gespijsde agenda vooral punten rond de provinciale domeinen: Kemmelberg, Tillegembos, De Gavers en Bergelen worden uitgebreid, en het domein Raversyde wordt verder uitgebouwd met het in erfpacht nemen van gebouwen en oorlogsresten met bijgaande grond.


Voorstel nieuw Logiesdecreet krijgt kritiek

Voorstel nieuw Logiesdecreet krijgt kritiek

OostendeHet voorstel voor het nieuwe logiesdecreet, dat deze zomer werd neergelegd in het Vlaams Parlement, ligt onder vuur. Vooral het wegvallen van de verplichte vergunning of aanmelding stuit Westtoer en de logiessector tegen de borst. Zij pleiten voor een registratieplicht.


Kunstenfestival Watou wordt traag en boeiend

Kunstenfestival Watou wordt traag en boeiend

WatoufotospecialKunstenfestival Watou gaat op zaterdag 4 juli van start. Het centrale thema is 'In de luwte van de tussentijd'. "Dit is een editie voor die mensen die rust in hun hoofd willen", vertelt intendant Jan Moeyaert.