VIDEO Eerste Champions Cup is niet voor Knack Roeselare

VIDEO Eerste Champions Cup is niet voor Knack Roeselare

Knack VolleyvideoDe landskampioen verloor woensdagavond de vroegere Supercup na een spannende wedstrijd met 2-3 tegen het vernieuwde Noliko Maaseik, de verliezend play-off-finalist van vorig seizoen. De setstanden waren 23-25, 25-23, 25-23, 18-25 en 9-15.


Delfine Persoon niet naar Rio

Delfine Persoon niet naar Rio

Andere sportenDat zegt Stanley Clough, voorzitter van de Vlaamse Boks Liga nadat er gisteren verwarring was ontstaan toen beslist werd dat ook profboksers voortaan mogen deelnemen aan de Olympische Spelen. Coach Filiep Tampere reageert ontgoocheld, maar de focus van Delfine Persoon ligt nu vooral op de meeting van zaterdag in Roeselare.Stad Roeselare huldigt volleybalkampioen Knack

Stad Roeselare huldigt volleybalkampioen Knack

Knack VolleyVrijdagmiddag verzamelden spelers, staf, bestuur en entourage van Knack Volley Roeselare onder een stralend zonnetje op de Grote Markt, waarna burgemeester Kris Declercq de kersverse kampioen uitnodigde op zijn 'schoon verdiep' voor een traditionele hulde van de stad.Hendrik Tuerlinckx: "Nu nadenken over toekomst"

Hendrik Tuerlinckx: "Nu nadenken over toekomst"

Knack VolleyHendrik Tuerlinckx speelde een oersterke play-off-finale. Zowel serverend als aanvallend was hij drie matchen lang een gesel voor de Limburgers. Of het zijn laatste wedstrijd in het blauwe Knackshirt was, weet de kapitein zelf nog niet.


VIDEO Knack Roeselare is voor de tiende keer landskampioen

VIDEO Knack Roeselare is voor de tiende keer landskampioen

Knack VolleyvideoHet won in het hol van de leeuw met 0-3 (23-25, 17-25 en 15-25) en liet Noliko Maaseik verweesd achter. De Limburgers waren een week geleden als favoriet aan de play-off-finale begonnen, maar drie wedstrijden verder mocht het team van coach Rousseaux de vierde titel op rij vieren, een unicum in de clubgeschiedenis. Roeselare mag terugblikken op een ronduit schitterend seizoen met ook winst in de Beker van België en de halve finale van de CEV Cup.


Knack op 1 zege van de titel na thuiswinst tegen Maaseik

Knack op 1 zege van de titel na thuiswinst tegen Maaseik

Knack VolleyNa een sterke wedstrijd in een sfeervol Schiervelde kreeg Maaseik een nieuwe opdoffer te verwerken: 3-1 na 25-19, 25-20, 22-25 en 25-13. Roeselare staat 2-0 voor en heeft nu drie kansen om de vierde landstitel op rij te realiseren. Een eerste woensdagavond in Limburg.PODIUM Vijf keer gescoord in bekerfinale

PODIUM Vijf keer gescoord in bekerfinale

SportVijfmaal scoren in een bekerfinale, het is weinigen gegeven. Machteld Vandenbroucke deed het zaterdag en bezorgde DVK Egem B zo de dubbel. Goed voor het hoogste schavotje in ons podium van de week. Filip Pyck schreef dan weer een razendspannende Rallysprint van de Monteberg op zijn naam. Net als in de Ethias Volley League zetten wij Prefaxis Menen en Speler van het Jaar Anshel Ver Eecke op een knappe derde plaats.


Knack verslaat Antwerpen en speelt play-off-finale

Knack verslaat Antwerpen en speelt play-off-finale

Knack VolleyRoeselare spoelde de zware 0-3 van vorige zondag tegen Asse-Lennik door met een felbevochten 3-1-zege tegen de Sinjoren na 25-17, 17-25, 25-21 en 25-21. Knack had genoeg aan twee sets om zeker te zijn van de play-off-finale, al bleek zelfs dát niet nodig door de 0-3-winst van Menen bij Lennik vanavond.


PODIUM Individueel West-Vlaams talent trekt de ploeg over de streep

PODIUM Individueel West-Vlaams talent trekt de ploeg over de streep

SportLierse won de Beker van België bij de dames en in de finale tegen Anderlecht was een glansrol weggelegd voor Jana Coryn. Leander Dendoncker deed met zijn paars-wit dan weer beter door in play-off 1 Club Brugge te verslaan. De hoofdvogel is deze week echter voor Emma Meesseman. Ze won met Ekaterinburg als derde Belgische ooit de 'Champions League' in het basketbal.