Deze namiddag op de provincieraad : ruimingswerken op de Dikkebusvijver en andere waterwerken

Deze namiddag op de provincieraad : ruimingswerken op de Dikkebusvijver en  andere waterwerken

BruggeHet is meer dan tien jaar geleden dat de Dikkebusvijver nog eens werd geruimd en het is meer dan nodig dat dit nu weer eens gebeurt. Via de Kemmelbeek komen in deze vijver immers tonnen vruchtbare aarde uit de Heuvellandse akkers terecht. Hierdoor komt ook de functie als wachtbekken in het gedrang, want de Dikkebusvijver beschermt Ieper tegen wateroverlast.Ten Mandere Izegem presenteert boek 'André Bourgeois vertelt'

Ten Mandere Izegem presenteert boek 'André Bourgeois vertelt'

IzegemOp 18 oktober is het precies één jaar geleden dat oud-minister en oud-burgemeester van Izegem André Bourgeois overleed. Bij die gelegenheid brengt de heemkring Ten Mandere een boek uit waarin André zelf zowat zijn hele leven vertelt.
Wie is Gwendolyn Vandermeersch, de redder van de Stadense coalitie ?

Wie is Gwendolyn Vandermeersch, de redder van de Stadense coalitie ?

OostnieuwkerkeAlhoewel ze al zeven jaar actief was in de Stadense CD&V, is Gwendolyn Vandermeersch eigenlijk nog een nieuwelinge in de gemeenteraad : ze kwam er pas in april jl. binnen via een opvolging. Nu heeft ze dus ontslag genomen uit de CD&V-fractie, om zich als onafhankelijke aan te sluiten bij de meerderheid.


Eandisdossier kan nog geblokkeerd raken door communautair angeltje

Eandisdossier kan nog geblokkeerd raken door communautair angeltje

WaastenVijf Waalse gemeenten die van oudsher aangesloten zijn bij Gaselwest moeten overstappen naar een andere intercommunale. Dit is een opschortende voorwaarde om de hele Eandis-operatie en dus ook de intrede van de Chinese investeerder te laten slagen. Maar één van die vijf, Ellezelles, weigert dit vooralsnog.


Herbeleef de provincieraad : toch nog cultuur, welzijn en sport in 2017

Herbeleef de provincieraad : toch nog cultuur, welzijn en sport in 2017

BruggeDit voorjaar besliste de Vlaamse regering al dat de provincies een extra jaar gegund wordt om hun bevoegdheden cultuur, welzijn en sport te blijven uitoefenen. Dit betekent meteen dat voor deze sectoren een aantal subsidiereglementen moeten worden aangenomen voor het jaar 2017. Want in de december van vorig jaar had onze provincieraad al beslist van een aantal reglementen in deze sfeer op te heffen vanaf 1 januari 2017.


Herbeleef KW Trakteert op de markt van Izegem

Herbeleef KW Trakteert op de markt van Izegem

IzegemKrant van West-Vlaanderen komt naar je toe! De zaterdagmarkt van Izegem mocht de spits afbijten. Op de Grote Markt trakteerden we met een drankje, interviews en een gezellige babbel.