Churchills: De wereld van de sigaar in een fles

Churchills: De wereld van de sigaar in een fles

WevelgemBart Notenbaert en Jurgen Demeulemeester zitten al jaren in de tabaksbranche en leerden elkaar daar kennen. Maar het was tijdens hun vele reizen dat ze besloten een uniek product op de markt te brengen: een gin gebaseerd op de planten waar sigaren mee gemaakt worden.


Meyer's: Creativiteit met een hoek af

Meyer's: Creativiteit met een hoek af

OutrijveTim Veys was IT-Er tot hij via zijn passie voor wijn terecht kwam bij huis demeyer. Voor hen ontwikkelde hij een eigen gin en daar is hij sindsdien niet mee gestopt. Vandaag bedenkt hij nieuwe smaken op maat. "En daar mag gerust een hoek van af zijn."


Tanneke: Heks in de kijker

Tanneke: Heks in de kijker

TieltIn Ruiselede werd een gin gestookt waarbij het verhaal en de kruiden verwijzen naar de vermeende heks Tanneke Sconyncx die in 1603 een gruwelijke dood stierf in Tielt. Het comité Sint-Elooi uit Grammene probeert nu de lokale markt te veroveren met hun kruidige Tanneke gin.


Mean Louie's Gin: Roadtrip inspireert trio

Mean Louie's Gin: Roadtrip inspireert trio

WaregemDrie vrienden wilden een kwalitatieve, toegankelijke en toch goedkope gin op de markt brengen. Daarvoor kozen ze voor een uitzonderlijk procedé, die van de compound gin, waarbij de botanicals niet opnieuw gedistilleerd worden. Per fles gaat een halve euro naar het goede doel.


Herbalist: Unieke kruidenmix

Herbalist: Unieke kruidenmix

OostkampVeel horecazaken of particulieren produceren een eigen gin. Maar Keypharm uit Oostkamp is één van de weinige bedrijven die zich daaraan wagen. De reden hoeven we niet ver te zoeken: met hun bioproducten en kruiden zijn ze al een kwarteeuw vertrouwd met de botanicals.


Alidor: Overgrootvader in de kijker gezet

Alidor: Overgrootvader in de kijker gezet

MeulebekePieter Verhoye (24) heeft al zijn hele leven een sterke affiniteit met de horeca. Toen hij een eigen gin uitdokterde, die terugging naar de basis, kwam hij terecht bij zijn overleden overgrootvader Alidor. Authenticiteit is dan ook het sleutelwoord in het verhaal van deze kersverse gin.


Gaugin: Op zoek naar de Spaanse perfectie

Gaugin: Op zoek naar de Spaanse perfectie

Knokke-HeistSinds kort liet investeerder en ondernemer Paul Van den Heuvel de Gaugin I en II op de wereld los, een artisanale gin gestookt met citroenen en sinaasappelen afkomstig van zijn imposant domein in het zuiden van Spanje. Op een hoogte van 700 meter komt het fruit helemaal tot zijn recht.


Mister Y: Eigen gin is goud waard

Mister Y: Eigen gin is goud waard

WevelgemJe bent jong en je wil wat. Een diploma hotelmanager, een vaste job... en een eigen gin. Jules Delaere zit duidelijk niet stil en pakt uit met de Mister.Y, een gin in een opvallende gouden fles. Daarmee hoopt hij niet alleen ons land, maar ook het buitenland te imponeren.


The Message Exclusive: "Geneeskrachtige kruiden als basis"

The Message Exclusive: "Geneeskrachtige kruiden als basis"

BruggeKruidig en pittig. dat is wel het minste hoe je The Message Exclusive gin kan omschrijven. De Brugse fotograaf Heinz Van Roye is overigens geen onbekende voor andere ginstokers in onze provincie. "Als Jezus vandaag had geleefd, had hij ook gin tonics geschonken."


Ginius: Wereldgin met roots in de duinen

Ginius: Wereldgin met roots in de duinen

OostduinkerkeFrederik Van Duuren is een informaticus die vandaag actief is in de textielsector. Een uit de hand gelopen hobby leidde uiteindelijk tot een prestigieuze prijs voor zijn drie gins, waarbij de duinen centraal staan. Ze behoren nu naar eigen zeggen tot de wereldtop.


Crematorium zorgt voor wrevel

Crematorium zorgt voor wrevel

ArdooieIn de gemeenteraad handhaafde de burgemeester de eerder geschrapte beslissing over de komst van een eventueel crematorium. Oppositiepartij SamenPlus stemde, in tegenstelling tot de vorige keer, tegen.


Blind Tiger: Drooglegging als stokpaardje

Blind Tiger: Drooglegging als stokpaardje

KortrijkVoor Thomas Baert en zijn vrouw Sophie Gheysens gaat het hard. Nadat ze de drankenwereld verrasten met hun Bonnie en Clyde. Met Blind Tiger gaven de twee hun job op, pakten ze ook uit met een vodka en hebben ze nu ook plannen om het buitenland te veroveren.


Seapearl: zilte gin van zeekraal

Seapearl: zilte gin van zeekraal

DeerlijkChristof Malysse van Lobster Fish pakt uit met een zilte en originele gin op basis van zeekraal. Een logische stap voor het bedrijf dat al jaren werkt met producten uit de zee en inzet op innovatie. Als finishing touch werd een echte parel toegevoegd aan de fles.


Black Swan: Zwarte zwaan swingt in Brugge

Black Swan: Zwarte zwaan swingt in Brugge

BruggeDrie vrienden begonnen enkele jaren geleden een exclusieve ginclub in Brugge. Gaandeweg groeiden ze van analyseren tot adviseren. Met de beste botanicals die ze leerden kennen, stookten ze hun eigen gin. Toen op dat moment een zwarte zwaan opdook in de reien, werd The Black Swan geboren.


Tomato Gin: Tomaat als insteek

Tomato Gin: Tomaat als insteek

BruggeHermes Vanliefde en Peter Laloo vormen sinds jaar en dag een rotsvast duo in toprestaurant Rock Fort in hartje Brugge. Sinds kort hebben ze ook een eigen gin, op basis van tomaten. "Als je er aan ruikt, dan is het alsof je in de serre zelf staat."


S-Gin: Aperitief voor dochter

S-Gin: Aperitief voor dochter

JabbekeSinds 7 jaar runnen Stefan Demeulemeester en zijn vrouw Annelies De Vos restaurant Den Os & Den Ezel in Jabbeke. Als notoire ginliefhebbers ontstond het idee om een eigen gin te maken, op basis van basilicum, limoen en passievrucht. Niet toevallig de lievelingssmaken van hun dochter Senna.


Lobstar Gin: Op basis van kreeft

Lobstar Gin: Op basis van kreeft

ZedelgemSterrenchef Kristof Marrannes runt al jaren het familierestaurant Ter Leepe in Zedelgem. Hij ontwikkelde een gin op basis van diepgevroren kreeft. Niet op basis van levende kreeft, zoals een tijdlang verkeerdelijk werd gedacht. De Lobstar Gin is gepatenteerd en uniek in de wereld.


Copperhead: Koperen topper verovert ginwereld

Copperhead: Koperen topper verovert ginwereld

KortrijkCopperhead is zonder twijfel de bekendste speler op de Belgische markt. Topondernemer Yvan Vindevogel keert voor zijn gin terug naar zijn allereerste liefde. En met succes. Jaarlijks gaan er meer dan 250.000 flessen over de toonbank. En het verhaal is nog lang niet ten einde.