Andres Bral is het nieuwe Gaperke

Andres Bral mag zich het Gaperke 2018 noemen. (Foto XC)
Redactie KW

Na een spannende finale kwam Andres Bral (11) uit Ingooigem als winnaar van de Gaperkesverkiezingen uit de bus. Hij volgt Denzel Demeyer uit Tiegem op die Gaperke 2017 was.

Voor de tweede keer sinds lange tijd kiest Anzegem een Gaperke tijdens de Gapersfeesten. Kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar konden zich met een meter en peter inschrijven. Dit jaar waren maar liefst vijftien kinderen ingeschreven, na de voorrondes bleven vijf van hen over. Het kind dat tijdens de opdrachten de meeste punten bijeen sprokkelt, wordt het Gaperke. Dit jaar is deze titel voor Andres Bral weggelegd.

Tijdens de spannende finale kwamen er heel wat emoties kijken, ook bij Andres. “Ik had gedacht dat Febe zou winnen omdat ze al eens meegedaan had en toen ook al de finale had gehaald. Maar ik ben superblij dat ik gewonnen heb”, vertelt Andres. Op de tweede plaats stond Febe Dewaele en op de derde plaats Mathis Verleyen. Ook zij kregen heel wat leuke prijzen waaronder gratis frietjes. Andres liet nog weten dat hij met zijn familie een feestje zal vieren en lang zal opblijven.

Alles is op

“Het was een succes dit jaar, er waren meer feestvierders dan vorig jaar”, blikt Iris Coorevits, woordvoerder van het Gaperscomité, op de Gapersfeesten terug. “Er werd die dag heel veel gegeten en gedronken; nagenoeg alles raakte al gauw uitverkocht. De reünie van Marble bracht vele oud-Chiroleden op de been maar ook de coverband Still Crazy kon op veel bijval rekenen. De ambiance en het plezier waren verzekerd”, aldus Iris. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier