Acht maanden celstraf dreigt voor Henri d'Udekem d'Acoz

11/11/16 om 12:43 - Bijgewerkt om 14:35

Graaf Henri d'Udekem d'Acoz zou zich onrechtmatig geld hebben toegeëigend om mee te helpen landbouwgrond om te zetten in bouwgrond. Volgens het gerecht zou nonkel Henri samen met zijn ex-cliënt, notoir oplichter Hans Velle, de grondeigenaar voor 117.250 euro hebben opgelicht. Het openbaar ministerie vordert acht maanden cel voor de graaf. "De graaf ontving enkel 6.000 euro als ereloon. Dat was het", stelt zijn Ieperse advocaat Herman Baron.

De feiten, die Henri d'Udekem d'Acoz in opspraak brengen gaan terug tot 2007. Autohandelaar Hugo Wolfcarius uit Ingelmunster wou voor hij naar Gran Canaria verkaste een flinke lap landbouwgrond omzetten in een woonverkaveling. Via via kwam hij in contact met Hans Velle. Die overtuigde de Ingelmunsternaar dat de herbestemming snel kon worden gefikst met de hulp van de graaf uit Proven. De graaf had Velle ooit vrij gepleit in een oplichtingszaak. Velle duikt in wel 136 dossiers van zwendel op. De meester-oplichter diste op dat hij nog steeds nauwe contacten met de edelman onderhield. Omdat er na vier jaar geen schot in de zaak kwam, diende de Ingelmunsternaar een klacht in. Daaropvolgend stelde het Kortrijkse gerecht een onderzoek in. Hugo Wolfcarius betaalde intussen 117.2...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!