Aanschuiven in de Brugse files

02/03/16 om 00:00 - Bijgewerkt om 00:00

De sluiting van de Boeveriepoort, dé toegangspoort tot Brugge, voor 3,5 maanden zorgde vandaag bij de start van de aanleg van twee fietserstunnels voor onvermijdbare files. Aan de Canadasquare heerste er een verkeerschaos, omdat het binnenkomend verkeer de Smedenpoort tijdelijk niet meer in mag. Maar ook in de Bevrijdingslaan, de Torhoutse Steenweg en de Baron Ruzettelaan was het stapvoets aanschuiven. Enig lichtpunt : we zijn nog nooit zo snel het station kunnen passeren met de wagen.

Er schoven deze ochtend wel tientallen wagens aan het kruispunt van de Katelijnepoort aan om naar links af te slaan, de Baron Ruzettelaan op. Ook op de Katelijnebrug stond er een file met wagens die uit de richting van het station komen en de Baron Ruzettelaan op moeten. Het verkeer in die al altijd drukke straat zat zwaar in de knoop. De automobilisten die naar Oostkamp en de E40 willen, kregen h...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!