4,1 miljoen reizigers namen de Kusttram tijdens de vakantie

De Kusttram vervoerde in juli en augustus 4,1 miljoen reizigers. © JRE
Redactie KW

De Kusttram vervoerde in juli en augustus 4,1 miljoen reizigers, een stijging van acht procent in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt vervoersmaatschappij De Lijn West-Vlaanderen.

De Kusttram heeft er een uitstekend zomerseizoen opzitten met ruim vier miljoen toeristen en pendelaars. De Lijn noteerde zelfs een dagrecord op 4 augustus met 85.000 reizigers. Ook 20 juli, 8 augustus en 12 augustus waren absolute piekmomenten. Die data komen overeen met de piekcijfers die provinciebedrijf Westtoer opmat.

Dag- en meerdagenpassen

De Lijn onderstreept dat dag- en meerdagenpassen fors in de lift zaten. Met maar liefst een stijging van 79 procent waren die goed voor ruim een miljoen bewegingen. Dagpassen voor volwassenen, dagpassen en meerdagenpassen voor kinderen en de multimixpassen – een ticket voor twee volwassen en drie kinderen – waren enorm in trek. Ook de kusttram-pluskaart, een ticket in combinatie met een kustattractie, scoorde goed. Combipassen voor Plopsaland en Plopsaqua werden het meest aangekocht, gevolgd door het zandsculpturenfestival in Oostende en Sealife in Blankenberge.

Ideaal weertje

De goede cijfers zijn te danken aan het weer, een goede mix tussen mooi en minder goed weer. “Mooi weer brengt altijd veel volk naar de kust, terwijl verblijfstoeristen bij minder weer snel kiezen voor een uitstapje met de tram”, klinkt het.

Geen grote incidenten

Tijdens de zomermaanden passeerden om de tien minuten trams over de volledige kustlijn. Op piekmomenten kwamen daar nog trams bij en er werden ook stellen ingezet tijdens evenementen, zoals het vuurwerkfestival in Duinbergen, waar De Lijn zelfs een Vuurwerkpas voor in het leven riep. Volgens de vervoersmaatschappij bleven grote incidenten ook uit. Dat is onder meer te danken aan de communicatiecampagne “Geniet van de kust, maar wees u wel van de tram bewust!”. De Lijn zal de komende jaren ook verder blijven inzetten op veiligheid en sensibilisering.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier