Vrijdag KW-dag

Oostendse Vismijn al de hele week gesloten

Oostendse Vismijn al de hele week gesloten

Oostende De Oostendse vismijn ligt al vijf dagen stil door dringende onderhoudswerkzaamheden. Volgens Vlaams Parlementslid Björn Anseeuw (N-VA) is de tijdelijke sluiting een verrottingsstrategie vanuit de Vlaamse Visveiling, maar die ontkent dat. "De werken waren gepland", zegt Marie-Jeanne Becaus-Pieters.

  •  

Dossier Dienstverlening in het gemeentehuisAlles over dit thema

Brugge De tijd van eindeloos aanschuiven aan loketten is in stad- en gemeentehuizen stilaan voorbij. Met e-loketten, afspraken, stadswinkels en infobalies proberen de lokale overheden hun burgers zo efficiënt mogelijk te bedienen. "Heel wat West-Vlaamse besturen zijn echte voorlopers",zegt Bart Noels, die al vier boeken schreef over dienstverlening in lokale besturen. "Andere Vlaamse steden en gemeenten kijken naar ons om zelf aan de slag te gaan."

  •  

Droogte in West-VlaanderenMeer hierover


Toernee PedalLees hier alles over

Roeselare video Lieven Mathys - Volg Toernee Pedal langs de West-Vlaamse grensroute! Op 24 en 25 juni rijden we met z'n allen de grenzen van West-Vlaanderen af. Van Oostende naar Waregem en van Waregem naar Oostende is dat. Kruip in ons wiel, supporter langs de weg, omarm onze provincie, ... Samen zoeken we onze grenzen op. Wij westvlaanderen!

  •  

Hilde Crevits wordt 50: "Ik denk wel dat ik de mensen kan beroeren"

Hilde Crevits wordt 50: "Ik denk wel dat ik de mensen kan beroeren"

Torhout Jos Remaut - Komende woensdag wordt ze een jeugdige vijftiger, maar daar ligt Hilde Crevits helemaal niet van wakker. "Ja, ik jog misschien al wel wat trager en ik moet ook beter mijn slaap bewaken, maar de goesting om er elke dag weer in te vliegen is er meer dan ooit. Er zit geen sleet op mijn politieke ambities, en já: ik denk dat ik nog potentieel heb voor de komende jaren. Ik ben immers geen polariserende figuur maar een bruggenbouwer en dat is wat de mensen alsmaar vaker willen." Zegt de politieke spring-in-'t veld die achter de schermen ook zowat de moeder van het Torhoutse schepencollege is.

  •  

Sport uit West-VlaanderenMeer sportnieuws

BNI start in Izegem chapter De Pekker

BNI start in Izegem chapter De Pekker

Izegem Vrijdag 30 juni wordt in het Bierkasteel in Emelgem het officiële startschot gegeven van het West-Vlaamse BNI-chapter De Pekker. ...

KW WeekendMeer KW Weekend

West-Vlaams nieuws uit onze magazines

Meer KWMeer KW

Iedereen West-Vlaming. De actualiteit ziet er lichtjes anders uit door een West-Vlaamse bril.

  •  

Nie MissMeer Nie Miss

In ‘Nie Miss’ gaan we elke maandag op stap met een knappe West-Vlaamse deerne, die ons haar favoriete plekje in haar gemeente laat zien.


De Groote Oorlog Dag op Dag

De Groote Oorlog: Dag op Dag 100 jaar geledenVolledig dossier

Herdenking eerste wereldoorlog

KW kaapt GentMeer

Gent video Lieven Mathys - Twee Gentse West-Vlamingen samen op pad. Wouter Deboot uit Meulebeke trok vorig jaar voor het televisiemagazine Iedereen Beroemd met de fiets naar het Noorderlicht. Volgende dinsdag vertrekt hij opnieuw. Ditmaal gaat de fietstocht dwars door Amerika, drie maanden lang. En deze keer neemt hij wel iemand mee, een andere West-Vlaming: Steven Claerhout uit Wielsbeke. The lucky bastards.

  •  

Recentste nieuwsoverzicht

Criminaliteit

Meer criminaliteit »