Politietekort in West-VlaanderenLees het dossier

Brugge Laurens Kindt - De lokale politiekorpsen in onze provincie trekken aan de alarmbel. Uit een rondvraag van uw krant blijkt dat er in West-Vlaanderen maar liefst 135 politiemensen te kort zijn. Oorzaken? De terreurdreiging en een structureel aanwervingstekort. De gevolgen zijn desastreus: gemeenten betalen zich blauw aan overuren, basistaken zoals onderzoek naar inbraken worden op een laag pitje gezet en het ziekteverlet bij politiemensen is historisch hoog. "Het water staat niet aan onze lippen, het staat erboven."

  •  

Carnaval is nu echt begonnen in Oostduinkerke

Carnaval is nu echt begonnen in Oostduinkerke

Oostduinkerke Na de verkiezingen van de jeugdprins- en prinses Robbe en Camille vorige zaterdag, de aanstelling van het keizerduo bij de senioren Joske en Astrid donderdag, werd met de opening van het enige pop-up café in het centrum van Oostduinkerke-dorp zaterdagmiddag het startschot gegeven van vier dagen carnavalsgekte.

Sport uit West-VlaanderenMeer sportnieuws

IN BEELD Van frietjes over calvados tot Glenn Verbauwhede: onze mooiste beelden van deze week

IN BEELD Van frietjes over calvados tot Glenn Verbauwhede: onze mooiste beelden van deze week

fotospecial Wekelijks publiceert onze redactie gemiddeld zowat 1.750 foto's in onze 14 krantenedities en bijlagen: KW, Sport West, KW TeeVee, De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Brugsch Handelsblad en Kortrijks Handelsblad. Wekelijks pikken we per editie/bijlage de leukste foto eruit en tonen die hier op kw.be, op 620 pixels breed. Je leest het verhaal achter de foto in krant, vandaag verkrijgbaar in de winkel of in de e-krant.

Bestuurswissel bij Gezinsbond Emelgem

Bestuurswissel bij Gezinsbond Emelgem

Emelgem Er waait een nieuwe, frisse wind bij de Gezinsbond van Emelgem. De bestuursploeg werd volledig vernieuwd en ook de kinderoppasdienst wordt heropgestart.

Meer KWMeer KW

Lauwe De actualiteit van de dag ziet er lichtjes anders uit door een West-Vlaamse bril...

  •  

Nie MissMeer Nie Miss

In ‘Nie Miss’ gaan we elke maandag op stap met een knappe West-Vlaamse deerne, die ons haar favoriete plekje in haar gemeente laat zien.


De Groote Oorlog Dag op Dag

De Groote Oorlog: Dag op Dag 100 jaar geledenVolledig dossier

Herdenking eerste wereldoorlog

Recentste nieuwsoverzicht


Economie

Meer economie »

Politiek

Meer politiek »