Politietekort in West-VlaanderenLees het dossier

Brugge Laurens Kindt - De lokale politiekorpsen in onze provincie trekken aan de alarmbel. Uit een rondvraag van uw krant blijkt dat er in West-Vlaanderen maar liefst 135 politiemensen te kort zijn. Oorzaken? De terreurdreiging en een structureel aanwervingstekort. De gevolgen zijn desastreus: gemeenten betalen zich blauw aan overuren, basistaken zoals onderzoek naar inbraken worden op een laag pitje gezet en het ziekteverlet bij politiemensen is historisch hoog. "Het water staat niet aan onze lippen, het staat erboven."

  •  

IN BEELD Van frietjes over calvados tot Glenn Verbauwhede: onze mooiste beelden van deze week

IN BEELD Van frietjes over calvados tot Glenn Verbauwhede: onze mooiste beelden van deze week

fotospecial Wekelijks publiceert onze redactie gemiddeld zowat 1.750 foto's in onze 14 krantenedities en bijlagen: KW, Sport West, KW TeeVee, De Weekbode, Het Wekelijks Nieuws, De Zeewacht, Brugsch Handelsblad en Kortrijks Handelsblad. Wekelijks pikken we per editie/bijlage de leukste foto eruit en tonen die hier op kw.be, op 620 pixels breed. Je leest het verhaal achter de foto in krant, vandaag verkrijgbaar in de winkel of in de e-krant.

Sport uit West-VlaanderenMeer sportnieuws

Nesten schildert ezels op de markt van Kuurne

Nesten schildert ezels op de markt van Kuurne

Kuurne Naar aanleiding van de 69e editie van Kuurne-Brussel-Kuurne schildert Nesten ezels op de markt van Kuurne, of voor veel Kuurnenaren ook wel bekend als Ezelgem.

Meer KWMeer KW

Lauwe De actualiteit van de dag ziet er lichtjes anders uit door een West-Vlaamse bril...

  •  

Nie MissMeer Nie Miss

In ‘Nie Miss’ gaan we elke maandag op stap met een knappe West-Vlaamse deerne, die ons haar favoriete plekje in haar gemeente laat zien.


De Groote Oorlog Dag op Dag

De Groote Oorlog: Dag op Dag 100 jaar geledenVolledig dossier

Herdenking eerste wereldoorlog

Recentste nieuwsoverzicht


Economie

Meer economie »

Politiek

Meer politiek »