Reis naar het roemrijke verleden van de Loirestreek

© KW
Redactie KW

KW neemt je van 19 t.e.m. 23 april 2017 mee op reis doorheen het verleden. Bezoek de mooiste kastelen in de Loirestreek, fantaseer er op los in de karakteristieke dorpjes en herbeleef de prehistorie in de grotwoningen van de troglodieten. Ga vervolgens helemaal op in het spetterende Puy du Fou-spektakel: het historische themapark katapulteert je terug in de tijd!

Datum: Woensdag 19 april tot zondag 23 april 2017

Dag 1 en 2: tijdloos avontuur

Laat je in de luxeautocar vanuit West-Vlaanderen door het prachtige landschap van ‘La douce France’ voeren. Regelrecht naar het historische themapark Puy du Fou in de Vendée: jaarlijks goed voor meer dan 2 miljoen bezoekers.

Het unieke themapark neemt je mee op een wonderlijke reis naar het verleden. Tijdens de roofvogelshow scheren 200 vogels rakelings over je hoofd. Schuif daarna aan bij de ridders van de Ronde Tafel en supporter tijdens de levendige duels voor de musketiers van Richelieu. Reis vervolgens verder naar de Vikingen en de gladiatoren; die garanderen je spannende gevechten in hun real-size amfitheater!

Dag 3: voel je noblesse in de Loirestreek

Na twee dagen vertrekt de bus richting de Loirestreek. De kastelen aan en rond de Loire onderstrepen hoe belangrijk deze plaats ooit was. Hier kwamen vele Franse koningen hun vakantie vieren en nu doe jij hen dat even enthousiast na.

Bezoek de typische troglodietenwoningen uit de prehistorie, gemaakt van kalktuf of schelpmergel. Je eindigt de dag in Saumur, dé paardenstad met haar prachtige kasteel.

Wie Frankrijk zegt, zegt natuurlijk ook wijn! Tussen de Loirekastelen en de karakteristieke dorpjes draperen zich de mooiste wijngaarden. Laat je betoveren door de hemelse smaken van beroemde wijnen zoals Saumur, Chinon en Muscadet. Als afsluiter bezoeken we samen nog de kathedraal der kathedralen: de kathedraal van Chartres.

Prijs:

  • € 729 per persoon
  • Singletoeslag: € 180 per persoon

Inbegrepen:

autocartransfer heen en terug en ter plaatse – 3 overnachtingen in halfpension omgeving Puy du Fou – 1 overnachting in halfpension in Azay-le-Rideau – toegangstickets 2 dagen themapark Puy du Fou – bezoek troglodietenwoningen – toegang kasteel Saumur – bezoek aan wijngaard incl. degustatie – btw en baankosten – Nederlandstalige gids – KW-begeleiding

Boek nu:

Reizen Suffis – 057 33 34 80 – info@suffis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier